Hogedruk operators en hogedruk spuiters

Hoge Druk Operator (HDO)

Medewerkers die in de industrie diverse soorten hogedrukwerkzaamheden uitvoeren met verschillende spuitgereedschappen en/of reinigingsmachines (pistool, kruipslang, LTC, gemechaniseerd (bundelreinigers) etc.). 

Om deel te nemen dient de deelnemer over een geldig VCA certificaat te beschikken.

De certificaten HDS en HDO zijn startkwalificaties. Dit houdt in dat de medewerker opgeleid is in de basisbeginselen van het veilig werken met HD-spuitgereedschap en/of reinigingsmachines. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om te instrueren en verder te begeleiden. Het doel hiervan is dat de medewerker over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om zelfstandig de HD-werkzaamheden uit te kunnen voeren met het HD-spuitgereedschap en de reinigingsmachines die binnen het bedrijf worden ingezet.

Solliciteer

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.